گرامی داشت روزجهانی مددکار

بنی آدم اعضای یک پیکرند
که در آفرینش زیک گوهرند
چو عضوی به دردآورد روزگار
دگر عضوها را نماند قرار(سعدی)

نام گذاری روزها و یا هفته ها در سطوح بین المللی و ملی به مناسبت های خاص ازجمله مشاغل فرصت مناسبی است تا از دست اندرکاران آن شغل تقدیر شود و همچنین اطلاعاتی در خصوص آن مشاغل ارائه و انتظارات و دیدگاه ها شان هم بیان شود.از جمله این روز ها«روز جهانی مددکار اجتماعی»است که مصادف با 17 مارس میباشد.

یکی ازویژگی های جامعه کنونی، گستردگی نیاز ها و پیچیدگی مسایل اجتماعی است.درچنین شرایطی توجه به ارتقاءکیفیت زندگی مردم و توسعه شاخص های سلامت اجتماعی،بیش ازپیش ضروری به نظر می رسد. تحقق عملی این موارد نیاز به تمرکز روی آینده نگری اجتماعی و نیازسنجی مستمر با بهره گیری از دانش روزجهانی و درتعامل منطقی حوزه های مرتبط علمی واجرایی می باشد.دراین راستا مددکاری اجتماعی به دلیل بهره گیری از علوم مختلف و در اختیارداشتن اطلاعات به روز، گسترده، واقعی و متنوع از جایگاه ویژه ای درمیان علوم مختلف در حوزه اجتماعی و یاورانه بر خوردار است.

مددکاری اجتماعی حرفه ای است مبتنی بر دانش ، اصول ، ارزشها، مهارتها وروشها که هدف ازآن کمک به افراد، گروهها وجامعه است تابتوانند باتکیه بر توانائیها واستفاده از منابع موجود برای حل مشکل یارفع نیاز خود اقدام کرده به استقلال نسبی ورضایت خاطر دست یابند وپس ازآن بتوانند تأثیرگذار باشند. مددکار اجتماعی نه تنها در ایران ، بلکه در جهان نیز به عنوان یک رشته علمی - کاربردی و یک حرفه انسانی - اجتماعی جدید مطرح است و یک قرن قدمت دارد ولی علیرغم جوانی خود توسعه چشمگیری داشته است بگونه ای که در اغلب کشورهای جهان به صورت یک رشته شناخته شده دانشگاهی و در نهایت یک حرفه آشنا و مورد نیاز در بخش های مختلف جامعه ، مسئولیت متنوع و گسترده ای را به عهده دارد .

فعالیت علمی مددکاری اجتماعی در ایران در بسیاری از سازمان ها و ارگان های دولتی و مردم نهاد عرضه می شود در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور نیز این حرفه جایگاه ویژه و مشخصی دارد و متصدیان این حرفه به ارائه خدمت حرفه ای به افراد می پردازند از جمله این خدمات:

واحد مددکاری اجتماعی مستقر در معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه از واحدهای تابعه مدیریت ارزیابی فن آوری، تدوین استاندارد و تعرفه سلامت می باشد که در راستای ارتقای کمی، کیفی ارائه خدمات به مراجعین، هدایت و نظارت بر روند اجرایی واحدهای مددکاری اجتماعی کلیه مراکز درمانی تحت پوشش و ... تشکیل شده است؛ چرا که در مددکاری اجتماعی انسان سالم و کارآمد محور توسعه است و سلامت نگری از محورهای مددکاری اجتماعی پویا و توانمند ساز است و در این راستا توجه به سطح اول پیشگیری هدف ارائه اطلاعات و آگاه سازی به موقع که منجر به افزایش دانش تغییر نگرش و تغییر کنش)رفتار( شود، سرلوحه برنامه های مددکاری اجتماعی قرار می گیرد.

این حوزه تلاش می کند در تعامل سازنده بادستگاه های مختلف و بهره گیری از دانش و تجارب موجود و بومی سازی آنها، در چارچوب قوانین و مقررات جاری کشور و متناسب با شرایط فرهنگی اجتماعی جامعه نقش موثر و سازنده ایی درجهت افزایش شاخص های سلامت اجتماعی، توسعه اجتماعی، ، حمایت اجتماعی، پیشگیری اجتماعی، توانمند سازی افراد بویژه افراد دارای نیاز های خاص در تعامل با سایر رشته های مرتبط ایفای نقش کند و همیشه آمادگی خود را برای خدمت کردن به مردم شریف ایران اسلامی اعلام میکند.

و به مناسبت روز جهانی مددکاری اجتماعی فرارسیدن روز جهانی مددکاری اجتماعی را به جامعه مددکاری اجتماعی ایران، مدیران و کارشناسان دستگاههای مرتبط تبریک می گوییم و از خداوند منان می خواهیم که توفیق خدمت بیشتر به مردم شریف ایران اسلامی را برای ما بیش

واحد ستادی مددکاری اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه فرا رسیدن روزجهانی مددکاری اجتماعی که مصادف با 26 اسفندماه 1393 می باشد را بهانه می کند تا از تلاش های تمامی مددکاران اجتماعی  در حوزه های تابعه دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه که در توسعه کمی و کیفی خدمات حرفه ای صادقانه تلاش کردند سپاسگزاری نماید.